Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Włoskie leczo z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna potrawa która nadaje się na każdą okazję do podania a nawet na każdą porę roku.

Włoskie leczo z żółtym serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Włoskie leczo z żółtym serem

 

  • 4 pomidory
  • 2 średnie cukinie
  • 2 cebule
  • 3 zielone papryki
  • pół kilograma pieczarek
  • pół kilograma kapusty pekińskiej
  • olej do smażenia
  • pół kilograma kiełbasy
  • 7 jajek
  • 20 dkg sera żółtego
  • sól
  • przyprawa do gulaszu
  • majeranek
  • oregano
  • pieprz ziołowy
  • kostka rosołowa
  • pół szklanki wody

Sposób przygotowania:

Włoskie leczo z żółtym serem
Cukinie, paprykę, kapustę pekińską, pieczarki oraz pomidory myjemy i kroimy. Wrzucamy do garnka. Kiełbasę, cebulę i paprykę podsmażamy na oleju, dorzucamy do warzyw. Podlewamy wodą, dosypujemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Ser kroimy w kosteczkę i dorzucamy do leczo. Do miski wybijamy jajka i dokładnie roztrzepujemy i również dolewamy do garnka.Gotujemy jeszcze chwilę aż jajka się zetną.
Włoskie leczo z żółtym serem
Etap 1