Sposób przygotowania:
Włoskie słońce- krem iście pomidorowy- Do wykonania kremu będzie nam potrzebny blender.
- 1. Wlać do garnka 1,5l wody, pokroić schab w kostkę, wrzucić do wody i zagotować.
- 2. Pomidory sparzyć, pozbawić skórki, pokroić w kostkę. Chleb porwać na małe kawałki.
- 3. Kostki rosołowe wrzucić do gotującego się mięsnego wywaru, zmniejszyć ogień i przegotować.
- 4. Umyć bazylię, odłożyć gałązkę do dekoracji, resztę związać nitką i wrzucić do wywaru. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
- 5. Dodać do gotującego się bulionu pokrojone pomidory, pomidory 'pudliszki', chleb, czosnek oraz 3-4 łyżki oliwy. Przegotować.
- 6. Wyłowić bazylię. Zupę dokładnie zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- 7. W osobnej misce połączyć 4 łyżki miksu śmietanowego 18% "danone" i 10 łyżek śmietanki 30%.
- 8. Wylać chochlą na środek talerza krem pomidorowy, następnie w środek kremu delikatnie polać śmietanę. Kiedy się trochę rozejdzie i powstaną dwa okręgi, na środek ponownie wlać krem w ten sam sposób,
- 9. Zrobić 'promienie słońca' przeciągając łyżką lub wykałaczką krem ze śmietaną od środka do zewnątrz. 9. Na środek położyć listek bazylii i ozdobić talerz kropelkami ze śmietany.
Podawać z grzankami. SMACZNEGO!!!!