Sposób przygotowania:
Wołowina na dziko z leśnymi grzybami
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, umieścić w pojemniku, dodać wszystkie składniki marynaty, wymieszać, pojemnik zamknąć i wstawić do lodówki na 24 godziny. Grzyby wrzucić do rondelka i podgrzewać aż się rozmrożą, dodać masło, wymieszać i poddusić. Mięso dokładnie osączyć z marynaty i mocno obsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać podduszone grzyby, suszony tymianek i pieprz. Dusić razem do miękkości mięsa, często mieszając i w razie potrzeby podlewając wodą. Na koniec dodać wino i kremówkę, doprawić do smaku solą i ewentualnie jeszcze pieprzem. Podawać z gotowanymi ziemniakami i surówką, np. z marchewki.
Ela Dz
edytaha
No co Ty Elutka, ja i polowanie? A kto by za mnie strzelbę trzymał??? :P
2milutka
edytaha
Spoko Agatko, odkupiłam mu szybciutko ładniejszy kawałek :) Najadł się pasibrzuszek :)