Sposób przygotowania:
Wołowina po wietnamsku
Mięso umyć i osuszyć, a następnie obsypać z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, papryką słodką i ostrą, a później z obu stron obsypać ziarnami sezamu i obtoczyć w mące.
Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na rozgrzaną w rondlu 1 łyżkę smalcu, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą i podsmażać około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Następnie sos podlać wodą, dodać kostkę bulionową, sos pesto, sojowy i dusić pod przykryciem.
Przygotowane wcześniej mięso wrzucić na rozgrzane na patelni 2 łyżki smalcu i smażyć z obu stron, aż do zrumienienia na dużym ogniu, przewracając od czasu do czasu. Kiedy mięso się zrumieni, przełożyć je do sosu w rondlu, a pozostały po smażeniu tłuszcz podlać odrobiną wody i wlać do rondla z sosem i mięsem.
Następnie przykryć i dusić do miękkości mięsa około 45 minut, mieszając od czasu do czasu.
Po upływie czasu duszenia przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą.
Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, a następnie wrzucić na rozgrzaną w rondlu 1 łyżkę smalcu, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą i podsmażać około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Następnie sos podlać wodą, dodać kostkę bulionową, sos pesto, sojowy i dusić pod przykryciem.
Przygotowane wcześniej mięso wrzucić na rozgrzane na patelni 2 łyżki smalcu i smażyć z obu stron, aż do zrumienienia na dużym ogniu, przewracając od czasu do czasu. Kiedy mięso się zrumieni, przełożyć je do sosu w rondlu, a pozostały po smażeniu tłuszcz podlać odrobiną wody i wlać do rondla z sosem i mięsem.
Następnie przykryć i dusić do miękkości mięsa około 45 minut, mieszając od czasu do czasu.
Po upływie czasu duszenia przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą.
grazka
iwi69