eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Wołowy gulasz Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny duszony gulasz wołowy z dodatkiem czarnego sosu chili.

Wołowy gulasz Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wołowy gulasz Eli

 

Sposób przygotowania:

Wołowy gulasz Eli
Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Cebule i czosnek obrać z łupinek. Czosnek przecisnąć przez praskę a cebule drobno pokroić. Wrondlu rozgrzać olej,dodać kostkę gulaszową i obsmażyć ze wszystkich stron. Do gulaszu dodać liście laurowe,ziele angielskie,cebulę i czosnek. Całość smażyć 10 minut. Gulasz doprawić solą,dodać czarny sos sojowy,podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do gulaszu i chwilę pogotować. Gulasz można podawać z kaszami,ryżem,makaronem lub ziemniakami. Smacznego!
Wołowy gulasz Eli
Przygotować wszystkie produkty potrzebne do gulaszu.
Wołowy gulasz Eli
Mięso pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę a cebule drobno pokroić.
Wołowy gulasz Eli
Gulasz podałam z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.
Wołowy gulasz Eli
Druga wersja podania gulaszu. Z kaszą jęczmienną.