Sposób przygotowania:
WuZetka inaczej niż zwykle :-))))
CIASTO: Cukier, 3 żółtka, dżem, kakao i miękką margarynę ucieramy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną-wszystko razem mieszamy (możemy mikserem na najniższych obrotach), wlewamy mleko i cały czas mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i łączymy je delikatnie z ciastem. Ciasto wylewamy do wcześniej przygotowanej formy (wyłożonej papierem do pieczenia) i pieczemy 40min. w temp. 180*C. MASA: Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody (podgrzewamy aż się rozpuści).Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym dodając rozpuszczoną żelatynę.Upieczone i ostudzone ciasto przekrawamy 2X tak aby wyszły nam 3 placki. Jeden placek kruszymy a dwa pozostają w całości. Na spód ciasta wylewamy połowę bitej śmietany, następnie wykładamy pokruszone ciasto i kładziemy resztę bitej śmietany, przykrywamy drugim plackiem. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Wierzch ciasta smarujemy czekoladą (rozpuszczoną w kąpieli wodnej).
yola