Sposób przygotowania:
Wuzetka mojej babuni
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do garnka i ubijamy mikserem - widełkami do piany. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką, wlewamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach około 50 min (sprawdzamy patyczkiem jak suchy ciasto upieczone) ciasto pięknie wyrasta. Upieczone ciasto kroimy na 3 części, jeden płat ciasta smarujemy dżemem z czarnej porzeczki nisko słodzonym lub wg uznania. Ubijamy 1 litr śmietany 36% w kartonikach, pod koniec ubijania dodajemy cukier i sok z cytryny i jeszcze ubijamy, aż będzie bardzo gęsta. Część ubitej śmietany wykładamy na dżem, przykrywamy 2 płatem ciasta, na który znowu wykładamy śmietanę. Całość przykryć ostatnim płatem ciasta. Wierzch polewamy polewą, dekorujemy kiwi i śmietanką lub wg uznania. Smacznego
elutka
aneram
"Krem ", ktory napisany jest w skladnikach, to do ciasta?, a jesli tak to jaki krem
anullka7
vi