Sposób przygotowania:
Wykwintny z wiśniami
CIASTO: Mąki przesiać przez sito. Dodać budyń i proszek do pieczenia. Na koniec dodać kakao. Margarynę rozpuścić i odstawić do ostudzenia. Białka ubić na pianę. Dodać cukier i ubić na gęstą pianę. Dodać żółtka i mieszać pomału łyżką. Wmieszać łyżką mąki. Wlać margarynę. Ciasto wylać na brytfannę. Piec 50 minut. Ciasto ostudzić i przeciąć wzdłuż na 3 części. Dolna część ma być największa, dwie pozostałe mniejsze. KREM: Śmietanę kremówkę ubić. Gdy będzie już dobrze ubita dodać do niej cukier i śmietanki fix. Dalej ubijać aż powstanie gęsty krem. Wiśnie wydrylować. Osuszyć. Dodać do kremu. Dolną część ciasta posmarować masą. Przykryć drugą połową i znowu dać na nią krem. Przykryć trzecią częścią. Górę posmarować kremem, następnie boki także posmarować kremem. Na górnej warstwie zrobić z masy kleksy dekoratorką. Czekoladę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Posypać nią placek.