Sposób przygotowania:
Z galaretką i jabłkami
Ze podanych składników na ciasto upiec 3 ciasta. Każde z innym dodatkiem tj. z kiślem i z kakao i jedno białe. Piec po 20 min w 180 stopniach C. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i zagotować. Podzielić na dwie częsci. Do jednej dodać galaretkę agrestową a do drugiej wiśniową. Ugotowac budyń. 1/4 l mleka zagotowac a w reszcie rozpuścić cukry, i mąki. Ugotować jak budyń i wystudzić. Jak masa będzie zimna to utrzeć z masłem. Przekładac warstwami (ułożenie od góry):
blat wiśniowy
masa budyniowa
jabłka wiśniowe
masa budyniowa
ciemny blat
masa budyniowa
jabłka agrestowe
masa budyniowa
jasny blat
Zakończyć polewą w esy floresy z ciemnej i białej czekolady.
blat wiśniowy
masa budyniowa
jabłka wiśniowe
masa budyniowa
ciemny blat
masa budyniowa
jabłka agrestowe
masa budyniowa
jasny blat
Zakończyć polewą w esy floresy z ciemnej i białej czekolady.