Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki pieczarkowe
Naleśniki: wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 15 minut. Po tym czasie usmażyć 7 naleśników.
Nadzienie: pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Cebulę posiekaćw kosteczkę. Cebulę podsmażyć na oleju. Dodać pieczarki i dusić razem 5 minut. Potem dodać śmietanę, połowę startego sera oraz sól i pieprz. Naleśniki smarować nadzieniem, złożyć w trójkąt i ułożyć w nasmarowanym olejem naczyniu żąroodpornym. Posypać resztą sera żótego. Zapiekać 15 minut.
Nadzienie: pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Cebulę posiekaćw kosteczkę. Cebulę podsmażyć na oleju. Dodać pieczarki i dusić razem 5 minut. Potem dodać śmietanę, połowę startego sera oraz sól i pieprz. Naleśniki smarować nadzieniem, złożyć w trójkąt i ułożyć w nasmarowanym olejem naczyniu żąroodpornym. Posypać resztą sera żótego. Zapiekać 15 minut.