Sposób przygotowania:
Zapiekane ravioli
Drób wkładamy do garnka, dodajemy liść laurowy, możemy sypnąć trochę Vegety. Gotujemy do miękkości, wyciągamy z wywaru, obieramy z kości. Cebulę kroimy w półplasterki, marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Rzucamy warzywa na rozgrzaną patelnię, podsypujemy solą i pieprzem, smażymy aż cebula zrumieni się i dodajemy kurczaka. Podsmażamy, podlewamy wywarem z drobiu. Kiedy marchewka zmięknie, wlewamy rozrbiony sos pieczarkowy, zagęszczamy jogurtem wymieszanym z łyżką mąki. Gotujemy na osolonej wodzie pierożki, odsączamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pierożki nie mogą być rozgotowane, najlepiej jak są lekko twarde. Na pierożkach rozkładamy pomidory z zalewą. To wszystko zalewamy potrawką z kurczaka. Ścieramy ser i posypujemy wierzch. Zapiekamy w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez około 45 minut. Po wyjęciu zapiekankę można posypać pokrojoną natką pietruszki.