olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Zapiekanka jarska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczna i pożywna zapiekanka dla wegetarianów z grzybkami, fasolką szparagową, jajkami i serem...

Zapiekanka jarska

Składniki:

Zapiekanka jarska

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka jarska
Jajka ugotować do miękkości, pokroić je w plasterki/kostkę, wymieszać z odcedzoną fasolką szparagową ze słoika, kilkoma ugotowanymi i pokrojonymi w kostkę marchewkami i pietruszkami oraz dodać kilka ugotowanych grzybków suszonych ew. pieczarek. Doprawić do smaku, pieprzem, solą i lebiodką. Na koniec dodać jajka pokrojone w plasterki i wszystko przełożyć do natłuszczonej formy, posypać po wierzchu tartą bułką i startym serem i zapiec w 180stopniach, aż będzie rumiana.