Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z mięsemMakaron i mięso
Zmielone mięso krótko przesmażamy z odrobiną rosołu i przypawamy.
Makarony gotujemy ok. 10 minut, każdy rodzaj oddzielnie.
Tortownicę 15-16 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką.
Na spód formy wykładamy makaron z szpinakiem, dobrze dociskamy, przykrywamy warstwą mięsa.
Potem nakładamy makaron z warzywami i też dobrze dociskamy.
.
sos pomidorowy i pieczenie
Pomidory z papryką wylewamy z puszki, mieszamy z mąką. Dodajemy drobno pokrojony ser pleśniowy i posiekane listki bazylii.
Zapiekankę polewamy sosem pomidorowym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w 180-170 C ok. 40 minut.
Beatris
CORAL
lukrowanepierniczki
skuter5