mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zapiekanka na schabie z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka, doskonała na przyjęcia przystawka na ciepło

Zapiekanka na schabie z pieczarkami

Składniki:

Zapiekanka na schabie z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka na schabie z pieczarkami
Plastry schabu rozbijam za pomocą tłuczka. Posypuję solą i pieprzem. Zanurzam każdego kotleta w roztrzepanym jajku, nastepnie obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na jasnozłoty kolor. Pieczarki myję, kroję w plasterki, przesmażam na łyżce oliwy. Na każdego schaba wykładam po 1-2 łyżki smażonych pieczarek. Przykrywam plastrem sera. Zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180* C lub na patelni pod przykryciem. Podaję z ketchupem lub ulubionym sosem.