beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Zapiekanka na szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Zapiekanka na szpinaku

Składniki:

Zapiekanka na szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka na szpinaku
Makaron ugotować i  odcedzić. Szpinak opłukać, poodcinać ogonki i  zalać wrzątkiem. Ugotować i  posiekać. Do smaku przyprawić solą, czosnkiem, po czym dodać masło. Kiełbasę pokrajać na plasterki. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem i  posypać bułką tartą. Układać produkty warstwowo, kolejno: makaron, szpinak, kiełbasę. Warstwą ostatnią powinien być makaron. Całość posypać startym serem żółtym i  zapiec w  gorącym piekarniku.