Sposób przygotowania:
Zapiekanka naleśnikowa z ryżem, warzywami i mięsem
Z podanych składników usmażyć cienkie naleśniki. Ryż ugotować al dente. Zamrożone warzywa wysypać na patelnię, podlać 1/3 szklanki wody i podsmażać aż do całkowitego jej wygotowania, mieszając co jakiś czas by się nie przypaliły. Mięso smażymy z posiekaną cebulką i czosnkiem. Ryż, warzywa oraz mięso łączymy ze sobą, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Mieszamy. Naleśniki smarujemy farszem i zwijamy w ruloniki. Układamy ciasno w naczyniu, jeden obok drugiego- 2 warstwy. Sos beszamelowy: Margarynę roztapiamy, dodajemy mąkę i robimy złotą zasmażkę. Całość podlewamy mlekiem i przyprawiamy. Mieszamy aż do momentu zgęstnienia- ok. 5 minut. Gotowy ciepły sos wylewamy na wierzch zapiekanki. Zapiekankę wstawiamy bez pokrywki do nagrzanego piekarnika (180st C na grzanie górne i dolne). Po ok 30 minutach wyciągamy, posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze ok 10 minut. Najlepiej smakuje jeszcze ciepła. Smacznego!