Sposób przygotowania:
Zapiekanka rybna 2.
Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Ostudzić. Tuńczyka osączyć z oleju, łososia rozdrobnić. Wymieszać obydwa gatunki ryby. 1 saszetkę ryżu wsypać na dno naczynia żaroodpornego, posmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Zetrzeć trochę sera na drobnej tarce. Posypać na wierzchu połową tymianku, pieprzu ziołowego i papryki. Rozłożyć równomiernie warstwę rybną.Znów zetrzeć trochę sera. Wyłożyć pozostały ryż,wyrównać powierzchnię i zetrzeć na niego pozostały ser. 2 łyżki masła pokroić na wiórki i rozłożyć na serze.Posypać resztą przypraw.Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiec ok. 20 minut. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
TwojaSuperEX
msewka
Czekam niecierpliwie, choć tu ciężko coś popsuć.Pozdrawiam!