Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zapiekanka rybno-ziemniaczana

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szpinak umyć, wrzucić na wrzątek i pogotować 2 min. Dokładnie odcisnąć, posiekać i

Zapiekanka rybno-ziemniaczana

Składniki:

Zapiekanka rybno-ziemniaczana

 

 

 

 

  • torebka purée ziemniaczanego

 

  • 3 żółtka

 

 

  • 4 filety z dorsza lub morszczuka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybno-ziemniaczana
Szpinak umyć, wrzucić na wrzątek i pogotować 2 min. Dokładnie odcisnąć, posiekać i wymieszać z jajkami, 2 łyżkami śmietany. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Puree przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać 2 żółtka i masło. Ryby umyć, skropić sokiem z cytryny, posolić i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na filetach położyć warstwę szpinaku, wycisnąć puree. Wierzch posmarować żółtkiem rozrzedzonym łyżką śmietany. Piec 20 min w temp. 200 stopni