PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Zapiekanka ryżowa..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanka ryżowa kusi swoim zapachem jeszcze przed włożeniem do piekarnika:)

Zapiekanka ryżowa..

Składniki:

Zapiekanka ryżowa..

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ryżowa..
Ryż gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę a kiełbasę w plastry. Podsmażamy to na oleju. Osobno smażymy pieczarki pokrojone w plastry. jajka mieszamy ze śmietaną i solimy i pieprzymy. dodajemy do tego gałkę muszkatołową (wg uznania). Układamy składniki w naczyniu żaroodpornym: Na dno połowa wyżu , na to fasola z puszki, kukurydza, smażone pieczarki, cebula z kiełbasą, reszta ryżu i ser. Zalewamy do jajkami ze śmietaną i wstawiamy do piekarnika na 30-40 min w temp 170 stopni. Smacznego!