beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Zapiekanka ryżowo-pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Zapiekanka ryżowo-pieczarkowa

Składniki:

Zapiekanka ryżowo-pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ryżowo-pieczarkowa
Ryż ugotować na sypko w  pół litra osolonej wody, dodać nieco masła. Pieczarki umyć, oczyścić, pokrajać i  podsmażyć. Pomidory umyć, pokroić w  plasterki i  dusić z  odrobiną tłuszczu, następnie przetrzeć, dodać posiekaną natkę pietruszki, czosnek, pieprz i  sól do smaku. Mięso pokroić w  drobne kawałeczki. Ryż zmieszać z  pieczarkami, sosem pomidorowym i  mięsem, po czym umieścić w  żaroodpornym naczyniu i  posypać startym serem. Zapiec w  dobrze rozgrzanym piekarniku.