Sposób przygotowania:
Zapiekanka wielowarzywna
Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy ok 15 minut po czym odcedzamy i mieszamy z przyprawą do ziemniaków. Brokuła dzielimy na różyczki i obgotowujemy we wrzątku 5 minut. Pieczarki kroimy na ćwiartki i obgotowujemy we wrzątku 5 minut. Na patelni podsmażamy obie cebule wcześniej pokrojone, dodajemy do nich pomidory z puszki i pokrojoną cukinię. Całość doprawiamy solą i pieprzem i pomidorami w płatkach. Przekładamy z patelni do naczyń żaroodpornych. Na masie pomidorowej układamy brokuła i pieczarki. Całość posypujemy delikatnie solą i pieprzem, a na wierzchu układamy plasterki ziemniaków. Wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Po tym czasie całość polewamy jajkami wymieszanymi ze smietaną i pieczemy kolejne 10 minut. Posypujemy natką pietruszki.