Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kaszy jaglanej z pieczarkam
Kaszę przelać wrzątkiem na sicie i odcedzić. W garnku zagotować bulion warzywny, a następnie wsypać kaszę i mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować około kwadransa na wolnym ogniu. Pieczarki pokroić w plasterki i udusić na łyżce masła. Delikatnie doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układać warstwami na przemian: kaszę delikatnie posypaną bazylią, pieczarki, następnie kaszę, pieczarki i znów kaszę. Posypać wierzch zapiekanki tartym serem. Zapiekać ok.20 minut w 180 stopniach.
Przygotować sos pomidorowy wg przepisu na opakowaniu. Podawać zapiekankę polaną tymże sosem. Wzbogaci on jej smak i ładnie się skomponuje. Smacznego!
Przygotować sos pomidorowy wg przepisu na opakowaniu. Podawać zapiekankę polaną tymże sosem. Wzbogaci on jej smak i ładnie się skomponuje. Smacznego!
evita0007