mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zapiekanka z kiszoną kapustą i twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zapiekanka z kiszonej kapusty i twarogu.

Zapiekanka z kiszoną kapustą i twarogiem

Składniki:

Zapiekanka z kiszoną kapustą i twarogiem

 

  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 2 woreckzi ryżu
  • 4 ziemniaki
  • 3 średniej wielkości cebule
  • czerwona papryka
  • 30 dag kiełbasy
  • 3 jajka
  • 4 łyżki śmietany
  • 20 dag twarogu
  • sól,pieprz czarny
  • pieprz ziołowy
  • vegeta
  • przyprawa do potraw z kapusty( ewentulanie sam kminek)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z kiszoną kapustą i twarogiem
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Dodajemy śmietanę, jajka, przyprawiamy i mieszamy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w talarki i smażymy na oleju. Cebulę bieramy, kroimy w krążki i szklimy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, a miąższ kroimy w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę i smażymy. Kapustę kisozną odciskamy, drobno siekamy, doprawiamy. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno warstwami połowę ziemniaków, ryżu, kapusty, papryki, cebuli i całą kiełbasę. Następnie wkładamy pozostały ryż, kapustę, paprykę, cebulę oraz ziemniaki. Twaróg kruszymy i posypujemy nim zapiekankę. Pieczemy pod przykryciem przez około 35 minut w temperaturze 200 stopni.