LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

zapiekanka z pierogami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Polecam nietypową zapiekanke bo z pierogami.

zapiekanka z pierogami

Składniki:

zapiekanka z pierogami

 

Sposób przygotowania:

zapiekanka z pierogami
Pieczarki oplukać, oczyścić i pokroić w paski. Podsmażyć na tłuszczu do odparowania wody. Z masła i mąki zrobic zasmażke, rozprowadzic zimnym mlekiem. Gdyby zrobiły sie grudki można zmiksować blenderem. Połączyć sos z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem do smaku. Pierogi ugotowac w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzic i przelac zimna woda, saczyć. Włozyć do wysmarowanego i wysypanego bułka tarta naczynia zaroodpornego. Powierzchnie posypać połowa startego sera zołtego, zalać sosem i znowu posypac serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika( 175 st) i zapiekac ok.20 minut. Podawać z ulubiona surowka.