Sposób przygotowania:
Zapiekanka z podwójnym sosem
Makaron ugotować al'dente w osolonym wrzątku -odcedzić i wymieszać z masłem.Pomidory z koncentratem pomidorowym gotować przez ok. 20 minut.Doprawić do smaku solą,cukrem,bazylią , świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze przez chwilę gotować.Na wysmarowane masłem dno naczynia do zapiekania wylać sos pomidorowy.Na sosie rozłożyć makaron.Jogurt ,jajka,serek mascarpone dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.3/4 sosu wylać na makaron.Cukinię umyć ,osuszyć i pokroić wzdłuż na 1 cm plastry.cukinię położyć na wierzchu makaronu i polać resztą sosu. Osączoną z zalewy mozzarellę pokroić na cienkie plasterki i ułożyć na wierzch zapiekanki.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać przez pół godziny.