Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Zapiekanka z ryżu z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zapiekankę z ryżu z pieczarkami podawać z sałatką z pomidorów, zieloną sałatą lub dowolną surówką bądź sałatką warzywną.

Zapiekanka z ryżu z pieczarkami

Składniki:

Zapiekanka z ryżu z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z ryżu z pieczarkami
Ryż ugotować w dużej ilości wody na miękko. Odcedzić i przelać gorącą wodą i odsączyć. Umyte pieczarki pokroić w talarki, podsmażyć na rozgrzanym maśle. Cebulę obrac i pokroić w kostkę, dodać do pieczarek. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę, dodać do reszty i dalej smażyć. Ryż wymieszać z pieczarkami, posiekaną pietruszką i koperkiem, doprawić. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć do niej ryż, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku.