Sposób przygotowania:
Zapiekanka z sosem sojowo - serowym
Mięso ugotować (jak na rosół), obrać ze skóry i kości, przyprawić przyprawą do kurczaka, sosem sojowym, podsmażyć na 2 łyżkach oleju.
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, usmażyć na maśle, przyprawić kucharkiem, pieprzem, czosnkiem. Seler naciowy pokroić w krążki, podsmażyć.
Ser pokroić w drobną kosteczkę wymieszać ze śmietanką i 2 łyżkami sosu sojowego, zagotować (aby ser się stopił.
Do naczynia żaroodpornego ułożyć mięso polać połową sosu, następnie seler, pieczarki i reszta sosu, zapiekać w rozgrzanym piekarniku w temp 160 stopni ok 15-20 minut.
Pychotka!
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, usmażyć na maśle, przyprawić kucharkiem, pieprzem, czosnkiem. Seler naciowy pokroić w krążki, podsmażyć.
Ser pokroić w drobną kosteczkę wymieszać ze śmietanką i 2 łyżkami sosu sojowego, zagotować (aby ser się stopił.
Do naczynia żaroodpornego ułożyć mięso polać połową sosu, następnie seler, pieczarki i reszta sosu, zapiekać w rozgrzanym piekarniku w temp 160 stopni ok 15-20 minut.
Pychotka!
Babciagramolka