Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ziemniakami
Ziemniaki ostudź, obierz i pokrój na cienkie plasterki.
Formę do pieczenia wysmaruj masłem.
Połowę ziemniaków ułóż ciasno w formie.
Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki i ułóż na ziemniakach.
Mięso z indyka dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z bułka tartą, jajkiem oraz posiekanym szczypiorkiem i pietruszką.
Tak przygotowane mięso ułóż na cebuli.
Pozostałe ziemniaki połóż na mięsie.
Całość polej śmietaną, dopraw solą i pieprzem oraz posyp startym serem.
Piecz w temp. 200 stopni przez 25 minut.
Smacznego:)
Formę do pieczenia wysmaruj masłem.
Połowę ziemniaków ułóż ciasno w formie.
Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki i ułóż na ziemniakach.
Mięso z indyka dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z bułka tartą, jajkiem oraz posiekanym szczypiorkiem i pietruszką.
Tak przygotowane mięso ułóż na cebuli.
Pozostałe ziemniaki połóż na mięsie.
Całość polej śmietaną, dopraw solą i pieprzem oraz posyp startym serem.
Piecz w temp. 200 stopni przez 25 minut.
Smacznego:)