Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ziemniaków i pieczarek
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i gotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedzić. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Cebulę pokroić w pół krążki, szynkę w paseczki, kiełbasę w plasterki, pieczarki w talarki.
w naczyniu żaroodpornym warstwami układać ziemniaki, kiełbasę, pieczarki, szynkę, cebulę. Oprószyć solą i pieprzem, posypać utartym serem, zalać śmietanką. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 200 stopni około 30 minut. Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.
w naczyniu żaroodpornym warstwami układać ziemniaki, kiełbasę, pieczarki, szynkę, cebulę. Oprószyć solą i pieprzem, posypać utartym serem, zalać śmietanką. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 200 stopni około 30 minut. Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.