Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z leśnymi grzybami
Grzyby obieramy, płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i smażymy grzyby 15 minut, na konie solimy do smaku. Ziemniaki szorujemy, kroimy w plastry i gotujemy przez 15 min. Przecedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy pokrojony w kostkę boczek oraz kiełbaskę. Posypujemy papryką słodką, vegetą, mieszamy i wkładamy do piekarnika na 30 min na 180 stopni. Wyciągamy, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, grzyby z patelni, czosnek i wkładamy do piekarnika na 30 min. Wyciągamy, przemieszamy, doprawiamy i znowu do piekarnika na 30 min. Wyciągamy, wyrównujemy powierzchnię, posypujemy żółtym serem i wbijamy całe jajka. Wkładamy do piekarnika na czas ścięcia się jajek. Gotowe. Smacznego. Podajemy z surówką.