Zapiekanka ziemniaczana z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wspaniała potrawa na chłodne dni

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem

Składniki:

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem
Przygotowanie:
Naczynie do zapiekania wysmarować margaryną,wsypać tartą bułką.Świeżo ugotowane ziemniaki utrzeć pałką dodając margarynę,surowe jajko i mleko.Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem,wsypać połowę zieleniny.Mięso zemleć w maszynce razem z podsmażoną cebulą,przyprawić solą,pieprzem,zieleniną.Zbyt suche mięso wymieszać ze śmietaną lub wlać mleka.Wyłożyć połowę masy ziemniaczanej do przygotowanego naczynia,następnie rozłożyć równą warstwą mięso,przykryć pozostałymi ziemniakami.Wygładzić nożem,posmarować śmietaną.Zapiekać.