Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem
Przygotowanie:
Naczynie do zapiekania wysmarować margaryną,wsypać tartą bułką.Świeżo ugotowane ziemniaki utrzeć pałką dodając margarynę,surowe jajko i mleko.Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem,wsypać połowę zieleniny.Mięso zemleć w maszynce razem z podsmażoną cebulą,przyprawić solą,pieprzem,zieleniną.Zbyt suche mięso wymieszać ze śmietaną lub wlać mleka.Wyłożyć połowę masy ziemniaczanej do przygotowanego naczynia,następnie rozłożyć równą warstwą mięso,przykryć pozostałymi ziemniakami.Wygładzić nożem,posmarować śmietaną.Zapiekać.
Naczynie do zapiekania wysmarować margaryną,wsypać tartą bułką.Świeżo ugotowane ziemniaki utrzeć pałką dodając margarynę,surowe jajko i mleko.Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem,wsypać połowę zieleniny.Mięso zemleć w maszynce razem z podsmażoną cebulą,przyprawić solą,pieprzem,zieleniną.Zbyt suche mięso wymieszać ze śmietaną lub wlać mleka.Wyłożyć połowę masy ziemniaczanej do przygotowanego naczynia,następnie rozłożyć równą warstwą mięso,przykryć pozostałymi ziemniakami.Wygładzić nożem,posmarować śmietaną.Zapiekać.