Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zapiekany dorsz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Filety z dorsza umyć, osuszyć, pokroić na kwałki i oprószyć solą i pieprzem. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w cienki plastry,

Zapiekany dorsz

Składniki:

Zapiekany dorsz

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany dorsz
Filety z dorsza umyć, osuszyć, pokroić na kwałki i oprószyć solą i pieprzem. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w cienki plastry, cebulę posiekać w piórka. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem i ułóż w nim kawałki ryby. Na rybę rozłóż ziemniaki, cebulę i oprósz przyprawami. Zalej mlekiem i śmietanką wymieszaną z jajkiem. Piecz ok. godz w temp. 180 st. C.

Tagi:

jajko jajka dorsz