Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zapiekany pomidorowy dorsz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Prosty przepis na aromatyczną rybę z pomidorami.

Zapiekany pomidorowy dorsz

Składniki:

Zapiekany pomidorowy dorsz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany pomidorowy dorsz
Filety z dorsza umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i oprószyć solą i pieprzem. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w cienkie plastry, cebulę posiekać w piórka. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem i ułóż w nim kawałki ryby. Na rybę rozłóż ziemniaki, cebulę i oprósz przyprawami. Zalej pomidorami w kawałkach z puszki. Piecz ok. 1 godz w temp. 180 st. C.

Tagi:

jajko jajka dorsz