malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zapiekany pstrąg z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taki pstrąg jest zdrowy i smaczny, nie potrzeba do niego już żadnych dodatków. Świetny na obiady i kolacje.

Zapiekany pstrąg z warzywami

Składniki:

Zapiekany pstrąg z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany pstrąg z warzywami
Pstrąga sprawiamy, kroimy w dzwonki, solimy, pieprzymy, odstawiamy. Fasolkę, brokuła gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie i siekamy, cukinię kroimy w kostkę, pomidora w talarki, koper siekamy. W naczyniu żaroodpornym układamy pomidora, część warzyw, pstrąga, koper,układamy resztę warzyw i zalewamy wszystko śmietaną, przykrywamy druga częścią naczynia i pieczemy 40 minut w temp. 160 stopni.