Sposób przygotowania:
Zapiekany schab z pieczarkami i serem
Plastry schabu rozbić za pomocą tłuczka. Posypać solą i pieprzem. Zanurzać każdego kotleta w roztrzepanym jajku, następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na jasnozłoty kolor. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, przesmażyć na łyżce oliwy.
Na każdy schab wyłożyć po 1-2 łyżki smażonych pieczarek. Przykryć plastrem sera. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180* C lub na patelni pod przykryciem.
Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.
Na każdy schab wyłożyć po 1-2 łyżki smażonych pieczarek. Przykryć plastrem sera. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180* C lub na patelni pod przykryciem.
Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.