mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zapiekany schab z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Stanowi świetną mięsną przystawkę na ciepło:)

Zapiekany schab z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekany schab z pieczarkami i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany schab z pieczarkami i serem
Plastry schabu rozbić za pomocą tłuczka. Posypać solą i pieprzem. Zanurzać każdego kotleta w roztrzepanym jajku, następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na jasnozłoty kolor. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, przesmażyć na łyżce oliwy.
Na każdy schab wyłożyć po 1-2 łyżki smażonych pieczarek. Przykryć plastrem sera. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180* C lub na patelni pod przykryciem.
Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.
Zapiekany schab z pieczarkami i serem
Etap 1
Zapiekany schab z pieczarkami i serem
Etap 2
Zapiekany schab z pieczarkami i serem
Etap 3