Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zasmażana kiszona kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapusta zasmażana z kiełbasą i grzybami.

Zasmażana kiszona kapusta Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zasmażana kiszona kapusta

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zasmażana kiszona kapusta
Grzyby namoczyć kilka godzin w wodzie, następnie podgotować je, aby były prawie miękkie. Odsączyć z wody i posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę razem z kiełbasą i podsmażyć z dodatkiem smalcu. Kapustę kiszoną przepłukać wodą, jeśli jest zbyt kwaśna. Następnie zalać wodą i ugotować kapustę do miękkości z liśćmi laurowymi, zielem i pieprzem. Z kapusty odlać prawie całą wodę, następnie dodać podsmażoną cebulę, kiełbasę i grzyby. Wszystkie składniki podsmażyć ze sobą. Całość doprawić do smaku.
Zasmażana kiszona kapusta
Do kapusty dodać podsmażoną kiełbasę i grzyby.
Zasmażana kiszona kapusta
Całość wymieszać i doprawić do smaku....