karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Zawijasy z idnyka z masłem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zawijasy z indyka z rozpływającym się masłem czosnkowym.

Zawijasy z idnyka z masłem czosnkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zawijasy z idnyka z masłem czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Zawijasy z idnyka z masłem czosnkowym
Pierś z indyka kroimy w plastry i rozbijamy na kotlety. Rozbite kotlety przyprawiamy solą i pieprzem. Na przyprawione kotlety kładziemy kawałek masła czosnkowego, sera i zawijamy w tzw. kopertę. Dla bezpieczeństwa możemy spiąć wykałaczką. Jajko rozmącamy z solą i pieprzem. Zawijasy obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Tak przygotowane zawijasy smażymy na rozgrzanym oleju.
Zawijasy z idnyka z masłem czosnkowym
Zawinięte piersi z indyka.
Zawijasy z idnyka z masłem czosnkowym
Usmażone zawijasy.