Sposób przygotowania:
Żeberka na pieczarkowej pierzynce
Żeberka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić lekko posolić,odstawić na 30 min do lodówki. Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na głębokiej patelni,dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kosteczkę marchewkę. Posypać przyprawą,dusić pod przykryciem aż pieczarki puszczą wodę ,pomieszać i posypać pieprzem i majerankiem,dodać listek laurowy. Masło rozgrzać na patelni,obsmażyć żeberka na złoty kolor,ułożyć na pieczarkach,dusić do miękkości żeberek,koniecznie pod przykryciem i na małym ogniu. Gdy żeberka są już miękkie,wyjąć na talerz,mąkę ziemniaczaną rozrobić w pół szklanki zimnej wody,wlać do pieczarek i ciągle mieszając zagęścić sosik. Żeberka ułożyć na pieczarki(jak lubimy możemy wymieszać z pieczarkami. Smacznego
ptychu
anullka7
Polecam,nam smakują bardzo:)