Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Żeberka w aromatycznej piwnej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

W taki sposób przygotowane żeberka w marynacie można upiec na grillu.

Żeberka w aromatycznej piwnej marynacie

Składniki:

Żeberka w aromatycznej piwnej marynacie

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w aromatycznej piwnej marynacie
Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na porcje, ułożyć w misce. Oliwę wymieszać z miodem, sokiem z cytryny, roztartym z solą czosnkiem, piwem, ziołami prowansalskimi i pieprzem, wlać do mięsa, wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie mięso wyjąć z marynaty i obsmażyć na patelni, przełożyć do rondla, zalać marynatą i dusić pod przykryciem do miękkości. Sos pieczeniowy wymieszać z kilkoma łyżkami wody, połączyć z mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku.