czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Żeberka w warzywach 2

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne mięso w warzywnym sosie

Żeberka w warzywach 2

Składniki:

Żeberka w warzywach 2

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w warzywach 2
Żeberka pokroić, obsypać przyprawami, polać 3 łyżkami oleju, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtoczyć w mące i obsmażyć. Zalać gorącą wodą, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso zmięknie. Kolejno dodawać pokrojone warzywa, najpierw pieczarki i pomidory, potem cukinię i paprykę, na końcu selera naciowego. Do sosu dodać czosnek i przyprawy.Smacznego :)