aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

żeberka z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

kolejny obiadek dla leniwych

żeberka z kapustą

Składniki:

żeberka z kapustą

 

Sposób przygotowania:

żeberka z kapustą
Żeberka dokładnie myjemy. Następnie tniemy na kwałki, tak co drugą kość. Przyprawiamy przyprawą do żeberek i wkłądamy do rękawa do pieczenia. Zamykamy z obu stron. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez godzinę. Przez pierwsze 15 min. pieczemy w 200 stopniach, a potem w 180 stopniach. Kapustę kiszoną płuczemy. Następnie wkładamy do garnka, dolewamy 2-3 szklanki wody i gotujemy ok 30 minut. W tym czasie kroimy coczek w kosteczkę i na łyżce smalcu podsmażamy. Do kapusty dodajemy przyprawy i podsmażony boczek. Gotujemy jeszcze 30 minut.