Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Żeberka z kapustą i pieczarkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Można podawać z ziemniakami ale też i z pieczywem!

Żeberka z kapustą i pieczarkami

Składniki:

Żeberka z kapustą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z kapustą i pieczarkami
Musztardę wymieszać z pokruszonymi liśćmi laurowymi,zielem angielskim,szczyptą cukru,solą,pieprzem i warzywkiem,pokryć tym pokrojone w wąskie paski żeberka i odstawić na kilka godzin.Drobno pokrojoną kapustę ugotować.Z masła i mąki zrobić zasmażkę,wymieszać ją z kapustą i doprawić solą i odrobiną cukru.Żeberka usmażyć na oleju.Oczyszczone pieczarki w całości lekko smażyć na maśle,posypać je solą i pieprzem.Żaroodporne naczynie wysmarować masłem wyłożyć połowę kapusty,żeberka i następnie resztę kapusty,całość posypać pieczarkami i zapiekać ok.25min.w 150"C.