Sposób przygotowania:
Żeberka z Lublina
Żeberka podzielić na porcje i natrzeć Kucharkiem, pieprzem, gałką muszkatołową, miodem i obłożyć plasterkami cytryny. Zostawić na noc w lodówce, żeby żeberka skruszały. Następnego dnia wyjąć żeberka z lodówki. Naczynie żaroodporne natłuścić oliwą z oliwek (około 1 łyżka) na dno wyłożyć pokrojone w ćwiartki ziemniaki i posypać drobnymi oczyszczonymi marcheweczkami. Na wierzch wyłożyć żeberka i na nie ułożyć kilka plasterków cebulki. Polać odrobinę oliwą z oliwek i wsadzić do nagrzanego do 20 st. Celsjusza piekarnika. Piec około 1 godziny.
Muzykus
Przepraszam.
msewka
Pyza
Muzykus
A na Grunwaldzie - owszem ciężko było, ale daliśmy radę.