Muzykus

Muzykus

Kucharz
[Przepisów: 14]

Żeberka z Lublina

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Całe danie w jednym naczyniu - prosto z piekarnika.

Żeberka z Lublina

Składniki:

Żeberka z Lublina

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z Lublina
Żeberka podzielić na porcje i natrzeć Kucharkiem, pieprzem, gałką muszkatołową, miodem i obłożyć plasterkami cytryny. Zostawić na noc w lodówce, żeby żeberka skruszały. Następnego dnia wyjąć żeberka z lodówki. Naczynie żaroodporne natłuścić oliwą z oliwek (około 1 łyżka) na dno wyłożyć pokrojone w ćwiartki ziemniaki i posypać drobnymi oczyszczonymi marcheweczkami. Na wierzch wyłożyć żeberka i na nie ułożyć kilka plasterków cebulki. Polać odrobinę oliwą z oliwek i wsadzić do nagrzanego do 20 st. Celsjusza piekarnika. Piec około 1 godziny.