Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zielona fasolówka :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Delikatna zupa fasolowa .

Zielona fasolówka :

Składniki:

Zielona fasolówka :

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona fasolówka :
Obraną marchew, pietruszkę , seler i por zalać wodą . Włożyć kurczaka , liść laurowy, ziele angielskie .Osolić . Gotować godzinę. Wyjąć mięso i warzywa . Marchew pokroić w plasterki i dodać do garnka razem z mięsem z kurczaka rozdrobnionym ( oczyścić ze skórek , chrząstek i kostek ) i oczyszczonym czosnkiem . Odsączyć z zalewy fasolkę szparagową i groszek . Wrzucić do garnka . Zupę fasolowa rozmieszać z zimną woda .Wlać do wywaru . Gotować 15 minut .Doprawić do smaku . Dobrze smakuje jak doda się już na talerzu łyżkę kwaśnej śmietany - ale nie jest to konieczne .