Sposób przygotowania:
Zielona zupa dla dbających o linię
Umyte udka wkładamy do 1,5 litra zimnej wody i stawiamy na średnim gazie. Gotujemy przez 15 minut od momentu zagotowania. Następnie zbieramy szumy i wyciągamy mięso. Na jego miejsce wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i przekrojoną na pół marchewkę. Dodajemy kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy.
Gdy marchewka przestanie być bardzo twarda, kroimy ją w kostkę. Dodajemy świeży zielony groszek, a po 2-3 minutach dorzucamy świeży lub mrożony szpinak ( użyłam mrożonego szpinaku).
Gotujemy aż warzywa zmiękną, po czym doprawiamy do smaku. Dodajemy miętę oraz koperek i gotujemy ostatnie 2-3 minuty.
Podajemy z jajkiem ugotowanym na miękko.
Gdy marchewka przestanie być bardzo twarda, kroimy ją w kostkę. Dodajemy świeży zielony groszek, a po 2-3 minutach dorzucamy świeży lub mrożony szpinak ( użyłam mrożonego szpinaku).
Gotujemy aż warzywa zmiękną, po czym doprawiamy do smaku. Dodajemy miętę oraz koperek i gotujemy ostatnie 2-3 minuty.
Podajemy z jajkiem ugotowanym na miękko.