Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Zielona zupa dla dbających o linię

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dietetyczna, pełna witamin zupa z zielonego groszku i szpinaku ugotowana na wywarze z udka kurczaka. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Zielona zupa dla dbających o linię

Składniki:

Zielona zupa dla dbających o linię

 

Sposób przygotowania:

Zielona zupa dla dbających o linię
Umyte udka wkładamy do 1,5 litra zimnej wody i stawiamy na średnim gazie. Gotujemy przez 15 minut od momentu zagotowania. Następnie zbieramy szumy i wyciągamy mięso. Na jego miejsce wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i przekrojoną na pół marchewkę. Dodajemy kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy.

Gdy marchewka przestanie być bardzo twarda, kroimy ją w kostkę. Dodajemy świeży zielony groszek, a po 2-3 minutach dorzucamy świeży lub mrożony szpinak ( użyłam mrożonego szpinaku).

Gotujemy aż warzywa zmiękną, po czym doprawiamy do smaku. Dodajemy miętę oraz koperek i gotujemy ostatnie 2-3 minuty.

Podajemy z jajkiem ugotowanym na miękko.