mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zielony pasztet

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny zielony pasztet- z cukinii i szpinaku.

Zielony pasztet

Składniki:

Zielony pasztet

 

Sposób przygotowania:

Zielony pasztet
Cukinię dokładnie myjemy a następnie cienko kroimy w plasterki, podsmażamy do miękkości na 2 łyżkach oliwy. Następnie szpinak dusimy z czosnkiem i bazylią na 2 łyżkach oliwy. Rozmacamy jajka, dodajemy bułkę tartą i łączymy razem ze szpinakiem. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Formę do pieczenia smarujemy masłem, wykładamy przygotowaną wcześniej masę. Przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do większego naczynia z wodą i wstawiamy do piekarnika na 1,5 godziny nagrzanego do temperatury 180 stopni.