teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na pączki, chrusty, oponki

ziemniaczane pączusie

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

łatwiejsze i smaczniejsze... wzbudzają zachwyt u moich dzieciaków

ziemniaczane pączusie

Składniki:

ziemniaczane pączusie

 

 

  • lukier
  • kandyzowana skórka pom.
  • nadzienie(budyń,marmolada)

Sposób przygotowania:

ziemniaczane pączusie
Ziemniaki obieramy i gotujemy.Po ostudzeniu przepuszczamy przez maszynkę. Wszystkie składniki zagniatamy razem i wyrabiamy na gładkie ciasto.Odstawiamy na 10 min do wyrosnięcia. Rozwałkowujemy i wykrawamy pączki. Możemy odrazu je nadziać lub usmażyć i wtedy naszprycować. Najlepiej smakują z budyniem i marmoladą z róży. Po usmażeniu pączusie lukrujemy i posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową.