Sposób przygotowania:
Ziemniak pieczony z boczkiem i szpinakie
Ziemniaki obieram, dokładnie myję i przekrajam na pół. Specjalną łyżeczką wydrążam środek i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. ziemniaka lekko smaruję oliwą i posypuję solą i bazylią. Szpinak rozmrażam. Boczek kroję w kosteczkę i smażę na patelni. Następnie dodaje szpinak i wszystko razem mieszam. Czosnek obieram i wyciskam do szpinaku. Całość chwilę smażę i odkładam do miseczki. Następnie dodaję twaróg, sól i pieprz wg upodobania. Przygotowany farsz układam czubato na łódeczki z ziemniaka. Ser w plastrach kroję w paseczki i układam je na wierzch na farsz. Zapiekam w piekarniku około 20-30 minut w temp 180C aż ziemniaki będą miękkie.W osobnej misce mieszam jogurt z majonezem. Czosnek obieram obieram i wyciskam do sosu. Całość przyprawiam wg upodobania solą i pieprzem i mieszam dokładnie.
Cukiereczek13