vespera

vespera

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Ziemniaki z dipem pieczarkowym i indykie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ziemniaki z dipem pieczarkowym i indykiem.

Ziemniaki z dipem pieczarkowym i indykie

Składniki:

Ziemniaki z dipem pieczarkowym i indykie

 

 

 

  • pół litra śmietanki do sosów

 

 

  • 30 dkg piersi z indyka

 

  • duża cebula

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z dipem pieczarkowym i indykie
1.Ziemniaki obieram, myję, kroję w ósemki i układam na papierze, na blasze do pieczenia. Posypuję przyprawami do ziemniaków.

2.Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni i wkładam ziemniaki na 40 minut.

3.W czasie kiedy pieką się suche ziemniaki robię ‘niedbały’ sos, czyli pieczarki, indyka, cebulę kroję byle jak i podsmażam, na koniec dodaję koperek, śmietanę, pieprz biały i Vegetę. Sprawdzam smak i jeśli jest OK i ma konsystencję dipu przelewam sos do głębokiego talerza i lekko wystudzam do czasu aż ziemniaki dojdą.