Sposób przygotowania:
Ziemniaki z dipem pieczarkowym i indykie
1.Ziemniaki obieram, myję, kroję w ósemki i układam na papierze, na blasze do pieczenia. Posypuję przyprawami do ziemniaków.
2.Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni i wkładam ziemniaki na 40 minut.
3.W czasie kiedy pieką się suche ziemniaki robię ‘niedbały’ sos, czyli pieczarki, indyka, cebulę kroję byle jak i podsmażam, na koniec dodaję koperek, śmietanę, pieprz biały i Vegetę. Sprawdzam smak i jeśli jest OK i ma konsystencję dipu przelewam sos do głębokiego talerza i lekko wystudzam do czasu aż ziemniaki dojdą.
2.Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni i wkładam ziemniaki na 40 minut.
3.W czasie kiedy pieką się suche ziemniaki robię ‘niedbały’ sos, czyli pieczarki, indyka, cebulę kroję byle jak i podsmażam, na koniec dodaję koperek, śmietanę, pieprz biały i Vegetę. Sprawdzam smak i jeśli jest OK i ma konsystencję dipu przelewam sos do głębokiego talerza i lekko wystudzam do czasu aż ziemniaki dojdą.
Natala1210
msewka