ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Ziołowa pierś z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatyczny indyk duszony w ziołach.

Ziołowa pierś z indyka

Składniki:

Ziołowa pierś z indyka

 

Sposób przygotowania:

Ziołowa pierś z indyka
Mięso myjemy, osuszamy. Z cytryny wyciskamy sok. Nacieramy nim mięso, solimy, oprószamy pieprzem. Drobno posiekane zioła oraz przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać z 3 łyżkami oliwy. Mieszanką natrzeć mięso. Odstawić go na 2 godziny. Po tym czasie rozgrzać na patelni łyżkę oliwy, położyć indyka, obsmażyć go krótko z obu stron a następnie dusić pod przykryciem dolewając wody aż zmięknie. podawać z ryżem lub ziemniakami.

Tagi:

indyk